HINDERNISBALKEN - 3 METER - DIAMETER 10

€12.26
€10.42
Uw voordeel: 15%

Ronde balken met een lengte van 3 meter en een diameter van 10.

VaccuŘm-druk ge´mpregneerd en HIFIX-gefixeerd. 1) VacuŘm- Druk Impregnatie
Het hout wordt in een volautomatische, computergestuurde impregneerketel geplaatst. In deze ketel wordt eerst een vacuŘm getrokken. Door deze onderdruk wordt lucht uit de houtcellen getrokken. Daarna wordt de ketel gevuld met impregneervloeistof. Door een overdruk te creŰren wordt het verduurzamingsmiddel in de houtcellen geperst waar het de door het vacuŘm vrijgekomen plaats van de lucht inneemt. Om van het hout een duurzaam product te maken dient het impregneermiddel onuitloogbaar gefixeerd, "vastgezet", te worden in het hout. Fixatie vindt plaats onder invloed van temperatuur en tijd. In normale weersomstandigheden varieert de fixatie van het verduurzamingsmiddel in het hout van 1 tot 4 weken. Omdat U als gebruiker niet de zekerheid hebt dat het hout reeds voldoende op natuurlijke wijze gefixeerd is (met als gevolgen slechte kwaliteit van de producten, arbeidshygiŰnisch risico en milieubelasting door uitgeloogd verduurzamingsproduct) wordt de HIFIX-fixatie toegepast.

2) HIFIX-fixatie
Het ge´mpregneerde hout wordt in een HIFIX-ketel geplaatst waarin het met verzadigde stoom wordt behandeld. Door het contact van deze verzadigde stoom met het nog natte hout vindt er onderling een maximale warmte-overdracht plaats met als resultaat dat de fixatie van weken tot op enkele uren wordt teruggebracht. Het fixatieproces van het beschermingsproduct in het hout vindt volledig gecontroleerd plaats en is bijgevolg onafhankelijk van weersomstandigheden.
Het impregneermiddel is een chroom -en arseenvrij product. Dit product behoort tot de impregneerzouten, welke een wereldwijd gebruik kennen. De goederen zijn met een certificaat afgeleverd, welke de goede behandeling waarborgt en tevens de technische goedkeuring draagt onder het nr A.T.G. 94/S149.

Zekerheid van fixatie = Zekerheid van Duurzaamheid

Voeg toe:

  • Verzendgewicht: 10000gr


Huidige recensie(s): 1

Artikel is toegevoegd op woensdag 17 februari, 2010.

Copyright © 2003-2006 hbhorses. Powered by hbhorses