Merken


HINDERNISBALKEN - 3 METER - DIAMETER 10


Prijs incl. BTW: €12.26 €10.42
(-15% Korting)

In winkelwagen:


  • Omschrijving
  • Recensies
Ronde balken met een lengte van 3 meter en een diameter van 10.

Vaccuüm-druk geïmpregneerd en HIFIX-gefixeerd. 1) Vacuüm- Druk Impregnatie
Het hout wordt in een volautomatische, computergestuurde impregneerketel geplaatst. In deze ketel wordt eerst een vacuüm getrokken. Door deze onderdruk wordt lucht uit de houtcellen getrokken. Daarna wordt de ketel gevuld met impregneervloeistof. Door een overdruk te creëren wordt het verduurzamingsmiddel in de houtcellen geperst waar het de door het vacuüm vrijgekomen plaats van de lucht inneemt. Om van het hout een duurzaam product te maken dient het impregneermiddel onuitloogbaar gefixeerd, "vastgezet", te worden in het hout. Fixatie vindt plaats onder invloed van temperatuur en tijd. In normale weersomstandigheden varieert de fixatie van het verduurzamingsmiddel in het hout van 1 tot 4 weken. Omdat U als gebruiker niet de zekerheid hebt dat het hout reeds voldoende op natuurlijke wijze gefixeerd is (met als gevolgen slechte kwaliteit van de producten, arbeidshygiënisch risico en milieubelasting door uitgeloogd verduurzamingsproduct) wordt de HIFIX-fixatie toegepast.

2) HIFIX-fixatie
Het geïmpregneerde hout wordt in een HIFIX-ketel geplaatst waarin het met verzadigde stoom wordt behandeld. Door het contact van deze verzadigde stoom met het nog natte hout vindt er onderling een maximale warmte-overdracht plaats met als resultaat dat de fixatie van weken tot op enkele uren wordt teruggebracht. Het fixatieproces van het beschermingsproduct in het hout vindt volledig gecontroleerd plaats en is bijgevolg onafhankelijk van weersomstandigheden.
Het impregneermiddel is een chroom -en arseenvrij product. Dit product behoort tot de impregneerzouten, welke een wereldwijd gebruik kennen. De goederen zijn met een certificaat afgeleverd, welke de goede behandeling waarborgt en tevens de technische goedkeuring draagt onder het nr A.T.G. 94/S149.

Zekerheid van fixatie = Zekerheid van Duurzaamheid

 

04/08/2011
Rudy Veirman
4 met 5 Sterren
Nadat we deze in een mooi kleurtje hebben gestoken (wit/rood) zijn deze gemakkelijk in gebruik samen met de hindernisstaander met gegalvaniseerde voet. Zeker een aanrader

 

Artikel opgenomen in ons assortiment op woensdag 17 februari, 2010.Content

Ontdek onze websites


HBGarden.be
Alles voor de tuin


HBFarm.be
Alles voor dier, stal, weide


HBHorses.be
Alles voor ruiter en paard


HBLogo.be
Alles geborduurd