Nederlands  Français  

Nieuw in ons assortiment  [meer]

€429.01  €407.56
(-5% Korting)

Merken

Buitenverlichting

Uw piste, weide of tuin voorzien van verlichting is niet steeds eenvoudig. Wij verkopen het materiaal dat u nodig heeft voor een pragmatische oplossing, waarmee je zonder dat je zelf in de hoogte moet gaan toch de lamp een goede 5m hoog kan bevestigen. Hoe kan u hiervoor te werk gaan:
  • Allereerst plaatst u een houten paal met sectie 17/17 in de grond. Deze kan u in deze categorie vinden met een lengte van 2m30. De paal plaatst u zeker 70cm in de grond en voorziet u goed van beton. Laat deze nu goed uitharden. Wenst u een langere paal, dan kan u deze hier vinden met een lengte tot 3m.
  • Als de poortpaal goed uitgehard is, dan boort u 2 gaten met een tussenafstand van ongeveer 1m in de paal met een diameter van ongeveer 16mm.
  • De paal van 5m 12 x 12 voorziet u van dezelfde gaten en zorgt dat deze overeenkomen met de gaten in de paal die al in de grond zit.
  • Terwijl de paal op de grond ligt, kan u alvast eenvoudig de verstraler monteren aan de bovenzijde van de paal. Het eenvoudigste is dat u een aftakdoosje voorziet aan de bovenzijde van de paal, zodoende dat u de kabel die al aan de lamp zit kan verbinden in de aftakdoos. Om de lamp op de paal vast te maken zal u ook nog een plankje moeten voorzien om de bovenzijde van de paal te verbreden en zo goed de lamp te kunnen bevestigen. U voorziet dan ook een kabel van de aftakdoos bovenaan de paal naar beneden. Welk u kan vastzetten met krammen.
  • De paal kan nu aan de paal in de grond worden bevestigd. Dit gaat makkelijkst door in het bovenste gat een tige van 14mm te schuiven en ook het bovenste gat van de verlichtingspaal hierover te schuiven. Nu volstaat het om de paal met een extra persoon recht te kantelen (eventueel kan iemand de hefboom van het kortere stuk gebruiken). En als de paal recht is, dan schuift u een 2de tige van 14mm in het onderste gat. Als u de tiges nu opspant met de nodige moeren, dan staat uw verlichtingspaal.
  • Nu hoeft u enkel nog ook onderaan een aftakdoos te plaatsen om de draad te koppelen met de stroomtoevoer die u heeft voorzien.


Content

Ontdek onze websites


HBGarden.be
Alles voor de tuin


HBFarm.be
Alles voor dier, stal, weide


HBHorses.be
Alles voor ruiter en paard


HBLogo.be
Alles geborduurd